Barquetes de tonyina
Us presentem la flota de barquetes del rei Tritó! Fetes amb tonyina i tomàquet, són, sens dubte, les reines de l’estiu a alta mar! Delicioses!
Cavall Fort 1462
A la cuina!
Recepta: Ada Parellada
Fotografia: Dani Codina
Il·lustració: Montse Fransoy

Ingredients
- Pasta per a crestes (la trobareu a les neveres del supermercat)
- 200 g de tonyina en oli d’oliva
- Mitja ceba gran
- 175 g de salsa de tomàquet
- 4 ous
- 1 gra d’all
- Sal i oli d’oliva
Per a decorar:
Tomàquets grossos
Pas a pas
Seguiu aquestes instruccions per fer la recepta. Quan la tasteu… Mmmm! Us en llepareu els dits!

1
Bulliu els ous durant uns 10 o 12 minuts. Mentrestant, en una paella i amb una mica d’oli coeu la ceba i l’all, tot tallat a trossos petits. Afegiu-hi la salsa de tomàquet i remeneu.

2
Poseu la tonyina (sense l’oli) a dins d’un bol i aixafeu-la amb una forquilla. Afegiu-hi el que heu cuit a la paella i també els ous durs i la sal. Aixafeu-ho tot: us quedarà una mena de pasta.

3
Col·loqueu les pastes rodones sobre paper de forn i poseu-hi una mica de farcit a cadascuna. No les empleneu gaire, que si no, no les podreu tancar!

4
Doblegueu-les per la meitat: us quedarà una forma de mitja lluna. Perquè no s’escapi el farcit, marqueu bé amb una forquilla tota la part rodona de la vora.

5
Coeu-les al forn a 200 graus durant uns 10 o 15 minuts. També les podeu fregir a la paella. Decoreu-les amb escuradents i tomàquet tallat per fer les veles.
Volem saber com us ha quedat!
Envieu-nos una foto de la vostra creació a bustia@cavallfort.cat
Ep! Encara no ets de Cavall Fort o El Tatano?
