Vés al contingut
RECEPTES DE CUINA

Barquetes de tonyina

Us presentem la flota de barquetes del rei Tritó! Fetes amb tonyina i tomàquet, són, sens dubte, les reines de l’estiu a alta mar! Delicioses!

Cavall Fort 1462
A la cuina!
Recepta: Ada Parellada
Fotografia: Dani Codina
Il·lustració: Montse Fransoy

Barquetes de tonyina

Ingredients

  • Pasta per a crestes (la trobareu a les neveres del supermercat)
  • 200 g de tonyina en oli d’oliva
  • Mitja ceba gran
  • 175 g de salsa de tomàquet
  • 4 ous
  • 1 gra d’all
  • Sal i oli d’oliva

Per a decorar:
Tomàquets grossos

Pas a pas

Seguiu aquestes instruccions per fer la recepta. Quan la tasteu… Mmmm! Us en llepareu els dits!

Barquetes de tonyina

1

Bulliu els ous durant uns 10 o 12 minuts. Mentrestant, en una paella i amb una mica d’oli coeu la ceba i l’all, tot tallat a trossos petits. Afegiu-hi la salsa de tomàquet i remeneu.

Barquetes de tonyina

2

Poseu la tonyina (sense l’oli) a dins d’un bol i aixafeu-la amb una forquilla. Afegiu-hi el que heu cuit a la paella i també els ous durs i la sal. Aixafeu-ho tot: us quedarà una mena de pasta.

Barquetes de tonyina

3

Col·loqueu les pastes rodones sobre paper de forn i poseu-hi una mica de farcit a cadascuna. No les empleneu gaire, que si no, no les podreu tancar!

Barquetes de tonyina

4

Doblegueu-les per la meitat: us quedarà una forma de mitja lluna. Perquè no s’escapi el farcit, marqueu bé amb una forquilla tota la part rodona de la vora.

Barquetes de tonyina

5

Coeu-les al forn a 200 graus durant uns 10 o 15 minuts. També les podeu fregir a la paella. Decoreu-les amb escuradents i tomàquet tallat per fer les veles.

Volem saber com us ha quedat!
Envieu-nos una foto de la vostra creació a bustia@cavallfort.cat

Ep! Encara no ets de Cavall Fort o El Tatano?

Si et subscrius a les nostres revistes, les rebràs a la bústia de casa! Gaudiràs de contingut interessant i divertit durant tot l’any. A més, tindràs un obsequi exclusiu i un carnet amb molts avantatges.