Galetes de Nadal
Guarnir l’arbre, fer-li un racó al tió, cantar nadales… i fer galetes, és clar! Amb aquesta recepta, triomfareu a les celebracions nadalenques.
El Tatano 216
La cuina
Recepta: Ada Parellada
Fotografia: Dani Codina
Il·lustració: Àgata Gil

Ingredients
- 350 g de farina de blat
- 200 g de sucre morè
- 150 g de mantega
- Un ou
- Mitja culleradeta de gingebre en pols (optatiu)
- Mitja culleradeta de canyella en pols
- Mitja culleradeta de llevat
- Un pessic de sal
Per a fer la glaça:
- 100 g de sucre de llustre
- 20 g de suc de llimona
Pas a pas
Seguiu aquestes instruccions per fer la recepta. Quan la tasteu… Mmmm! Us en llepareu els dits!

1
Talleu la mantega a daus i deixeu-la a temperatura ambient perquè s’estovi. En un bol, poseu-hi la farina i la mantega, i pessigueu-ho amb els dits fins que la mantega i la farina quedin ben barrejades i tot prengui una textura sorrenca.

2
Afegiu-hi el llevat, les espècies, la sal i el sucre, i barregeu-ho tot. Després, poseu-hi l’ou batut. Amasseu-ho fins que us quedi una pasta. Feu una bola i deixeu-la reposar una hora a la nevera.

3
Estireu la pasta amb el corró i, amb motlles de figures o amb un got del revés, feu la forma de les galetes. Recolliu la pasta sobrera i torneu-la a estirar i a tallar. Demaneu a un adult que posi les galetes al forn a 180 graus durant 15 minuts.

4
Per a fer la glaça, barregeu el suc de mitja llimona amb el sucre de llustre fins que us quedi una pasta llisa i una mica líquida. Quan les galetes estiguin fredes, pinteu-les amb la glaça i deixeu que s’assequin.
Volem saber com us ha quedat!
Envieu-nos una foto de la vostra creació a bustia@cavallfort.cat
Ep! Encara no ets de Cavall Fort o El Tatano?
