L’amanida de l’àvia Franziska
Ben refrescant i amb l’airet dels Alps! Aquesta recepta secreta de l’àvia Franziska, tan senzilla de fer, serà l’amanida reina dels àpats d’estiu!
Cavall Fort 1441-1442
A la cuina!
Recepta: Ada Parellada
Fotografia: Dani Codina
Il·lustració: Montse Fransoy

Ingredients
- 2 patates mitjanes
- 2 ous
- 2 salsitxes de Frankfurt
- Una cullerada de mostassa a l’antiga (la que té granets)
- Dues cullerades de maionesa
- Cogombrets en vinagre
- Enciam o fulles de canonge
Pas a pas
Seguiu aquestes instruccions per fer la recepta. Quan la tasteu… Mmmm! Us en llepareu els dits!

1
Bulliu les patates amb pell durant 40 minuts (comproveu si estan cuites punxant-les amb una broqueta, escuradents o un ganivet esmolat). Un cop fredes, peleu-les i talleules a daus. Vigileu amb el ganivet, lectorrrs!
Una altra manera de fer les patates és amb el microones: poseu-les en un bol, pelades i tallades, afegiu-hi un got d’aigua, tapeu el bol i coeu-les 10 minuts. (Vigileu quan destapeu el bol, que el vapor crema!)

2
Bulliu els ous coberts d’aigua durant 10 minuts. Renteu-los de seguida amb aigua freda i peleu-los. Talleu-los en trossets.

3
Feu la salsa barrejant la mostassa amb la maionesa i amaniu les patates. Que bona que quedarrrà!

4
Talleu els cogombrets i les salsitxes (de Frrrankfurt, sobrrretot!), barregeu-ho amb les patates i poseu els trossos d’ou dur per sobre. Si voleu, poseu-hi per sobre enciam tallat o fulles de canonge.
Volem saber com us ha quedat!
Envieu-nos una foto de la vostra creació a bustia@cavallfort.cat
Ep! Encara no ets de Cavall Fort o El Tatano?
